VR Filmproductie

Virtual reality is een vorm van technologie dat steeds meer aandacht krijg. Sinds Google de Cardboard uitgebracht heeft en Kickstarter projecten zoals de Oculus Rift een groot succes zijn geworden is het fenomeen inmiddels toegankelijk voor het ‘gewone’ publiek, waardoor virtual reality een enorme vlucht gemaakt heeft. De snelle vooruitgang die momenteel gemaakt wordt is vooral te danken aan de verbeteringen van een aantal technieken, zoals hogere resolutie en snellere responstijd. Ook Youtube en Facebook mengen zich in virtual reality en maken ondersteuning mogelijk voor 360 graden video’s.

Mogelijkheden van virtual reality

Virtual reality geeft de gebruiker de illusie dat hij ergens anders is. Het zicht en gehoor worden geprikkeld op een wijze waardoor de gebruiker denkt dat hij zich in een andere omgeving waant. De mogelijkheid om de gebruiker in zo’n situatie te plaatsen zorgt voor een totaal nieuwe beleving van video’s, wat resulteert in een onvergetelijke ervaring. De kijker heeft volledige vrijheid om zijn blik op elk punt te richten en de omgeving volledig in zich op te nemen. De meest voor de hand liggende toepassing ligt in de gamewereld maar zeker ook bedrijven zijn gebaat bij deze technologie. Met gebruik van VR kunnen bijvoorbeeld trainingen gegeven worden door middel van simulatie en ook de ontwikkelingen in de architectuur en makelaardij zijn veelbelovend. Wanneer een bedrijf zich door middel van een VR bedrijfsvideo presenteert zal dit een onvergetelijke ervaring zijn voor de consument.

Virtual reality filmproductie

Het aanbod aan VR films op Youtube begint snel toe te nemen. Veel bedrijven en consumenten zijn geïnteresseerd in virtual reality en logisch, want VR is één van de nieuwste trends van het moment. Het doel van een virtual reality video kan informatief of interactief zijn, maar ook om meer bekendheid te genereren voor uw merk of bedrijf. Door virtual reality filmproductie laat u een veel grotere indruk achter dan een standaard bedrijfsvideo, een VR film is hierbij een uitstekende methode om een bedrijf te presenteren. De productietijd en kosten kunnen erg meevallen waardoor VR zelfs voor beginnende ondernemers erg interessant kan zijn.